Ръководството на испанския шампион Реал Мадрид възнамерява да даде на съд скандалния доктор Ефумиано Фуентес.

Той нашумя покрай т. нар. „Операция Пуерто“ през 2006 година. Тогава мадридската полиция разкри куп улики за употреба на допинг от водещи испански спортисти. Последва продължителен процес, но местният съд постанови унищожаване на уликите, което предизвика сериозен скандал.

Наскоро Фуентес, който няма право да се занимава със спортна медицина, даде интервю. В него той обяви, че клубове от Ла Лига, сред които Реал Мадрид, Барселона и др., са имали интензивни допинг програми. В него Фуентес каза още, че не е работил с Валенсия и е водил неуспешни преговори с Барса. Попитан дали е "помагал" на "Кралете", той отсече: "Няма да отговоря на този въпрос".

Според медии в Испания, Реал ще съди доктора за увреждане на репутацията. 

Припомняме, че това не е първи допинг скандал с "белите". След финала в Шампионска лига с Ювентус през 2017 г., спечелен с 4:1, се появиха информации, че капитанът Серхио Рамос е дал положителна проба.

Информациите тогава гласяха, че в крайна сметка медикът на клуба обаче поел отговорност, което отървало защитника и клуба от наказание. От "Сантяго Бернабеу" не закъсняха и веднага опровергаха новината, която беше написана от Der Spiegel, откъдето се позоваваха на Football Leaks.